Google İndex yollari

Blogunuzu,sitenizi,forumunuzu vs.hızlı ve etkili biçimde indexletmenizi kolaylaştıracak FAYDALI BİLGİLER....


İlk gün 4-6 sayfa içerik (mümkünse orjinal)
2. gün 5 sayfa daha
5.gün 10 sayfa daha
10.gün 5 sayfa daha

özgün içerik,resim,video,konu,haber vs eklediğiniz zamangoogle bu sitenin/blogun ' gelişmekte olduğunu,güncel olarak yayın yaptığını farkeder

içeriklerimizi eklerken bir yandan da ufak tefek backlinkler alalım.pr 4-5 bizimle aynı içerikte ve link çöplüğüne dönmemiş.5-6 siteden backlink alsak siteyi kimse tutamaz.

20 GÜN OLDU..tüm sayfalar indexlenmiş,forumda ise üyelerden başlamış konulara kadar 20 günde sayfalar dolusu indexlerimiz gelmiş..

forumumuz varsa sık sık konular eklemeniz gerekir.Konuları orjinal alıntı yapmadan..(güncel haberler,farklı resimler)

blogumuz varsa ortalama 4 günde bi içerik ekliyoruz;

sitemiz varsa sık sık güncelliyoruz,1-2 yeni içerik ekliyoruz....

paramız varsa,yeni açılan sitemiz için,aynı içerikte olan bir siteye 50-150 ytl karşılığında reklam verirsek,o kitledeki insanlara yeni bir siteyi tanıtmış oluruz..

1 ay oldu.. sitemiz planlı,programlı ilerlediği için,indexler yerine oturdu,ufak tefek google'dan hitler gelmeye başladı.adsense'ye kayıt olduk,alexa sıralamamız çok iyi gidiyor.....

bundan sonrası size kalmış..pr var index yok sitem indexlenmiyor index sayım neden az index yok hit yok hitim süper ama index sayım az vs. gibi sorunlarınıza bu yazdıklarım birebir iyi kazançlar.....


Sayfanızı Lynx ile İnceleyin:

İndeksleme işleminin kalitesini artırmak için çalışıyorsanız, indekslemeyi yapan robotların sayfanızı nasıl gördüğünden de haberdar olmalısınız. Bunun için derginizle birlikte gelen DVD'nin içinde bulunan Lynx isimli salt metin tarayıcısını kullanarak sayfanızı inceleyebilirsiniz.

Bir ZIP arşivi olarak gelen Lynx'i öncelikle boş bir klasöre çıkartmalı ve Lynx.BAT dosyasını çalıştırmalısınız. Lynx açılarak Google'ı salt metin şeklinde görüntüleyecektir. "G" tuşuna bastıktan sonra sitenizin adresini yazarak incelemeye başlayabilirsiniz....


Robots.TXT Dosyasını Unutmayın

Web sitenizi indekslemek üzere gelen robotlar (örümcekler) öncelikle sitenizin kök dizininde bulunması gereken Robots.TXT dosyasına başvuruyorlar. Robots.TXT dosyası, sitenize gelen robotun doğru yerde olduğunu anlamasına ve sonrasında da sitenin hangi bölümlerinin indekslenip hangilerinin indekslenmeyeceğini anlamasına yarıyor.

Eğer kök dizininizde bir Robots.TXT dosyası bulunmuyorsa, web sitenizin hata istatistiklerini görüntülediğiniz paneldeki 404 kodlu hataların içerisinde bu dosyaya ulaşmak isteyen robotların karşılaştığı hata mesajlarını görebilirsiniz. Doğru şekilde hazırladığınız Robots.TXT dosyası ile sitenizin indekslenmesini istemediğiniz bölümlerini arama motorlarının robotlarına iletebiliyorsunuz. Tabii dosyayı hazırlarken yapacağınız bir hatanın sitenizin bazı bölümlerinin bazen de tümünün indekslenmesine engel olabileceğini unutmamalı, dikkatli davranmalısınız.

Neler İndekslenmesin?

Web siteniz yayına hazır hale gelmiş olsa bile, henüz yapım aşamasında bulunan bölümleri olabilir. Tamamlanmamış olan bölümlerin arama motoru tarafından indekslenmesini engellemek iyi bir fikir olacaktır. Tabii sayfalar tamamlandığında Robots.TXT dosyasına tekrar müdahale ederek engellemeyi kaldırmalısınız. Ayrıca ziyaretçilerin sitede yaptıkları işlemler sırasında gördükleri teşekkür ve hata mesajlarını içeren sayfalar ile geçici bilgilerin bulunduğu sayfaların da indekse girmesini istemeyebilirsiniz. Bazı site sahipleri çok sayıda e-posta adresini yayınladıkları "iletişim" sayfalarının indekslenmesini de istemeyebilir.

Robots.TXT Nasıl Hazırlanır?

Robots.TXT, herhangi bir metin editöründe (örneğin Windows'un Not Defteri) hazırlayabileceğiniz basit bir dosya. Dosyanın içerisinde hangi robotun hangi kısımları indekslememesi gerektiğini aşağıdaki şekilde belirtiyorsunuz:User-agent: [Robot İsmi]Disallow: [Klasör ya da Dosya İsmi]Yukarıda gördüğünüz girişi değişik robotlar ve değişik klasörler/dosyalar için tekrarlayabilirsiniz. Örneğin kök dizininizde "ozel" adında bir klasör olduğunu ve Google'ın bu klasörü indekslemesini istemediğinizi düşünelim. Bunun için Robots.TXT dosyanıza aşağıdaki satırları eklemelisiniz.

User-agent: GooglebotDisallow: /ozel/ Koyduğunuz yasağın tüm robotlar için geçerli olmasını istiyorsanız, yukarıdaki örnekte "Googlebot" yazdığımız yere * (yıldız işareti) koymalısınız.

Tüm robotların tüm siteyi indeksleyebilmesini istiyorsanız, Robot.TXT dosyanız şöyle olmalı:User-agent: *Disallow: Robots.TXT dosyasını hazırlamak birkaç saniyenizi alacak kadar basit bir iş olsa da dikkati elden bırakmamalısınız.

Zira yukarıdaki gibi bir dosyada "Disallow:" ifadesinin karşısına "/" işaretini koyarsanız (Disallow: /) hiçbir robot sitenizin hiçbir yerini indekslemeyecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder